Afspraak maken

Natuurlijk overweegt u een alarmsysteem! Dag in dag uit horen we overal om ons heen dat er weer is ingebroken. Bij de buren, bij familie of bij het bedrijf aan het einde van het industrieterrein. U bent er eigenlijk al over uit… er komt hoe dan ook een alarmsysteem.

Al snel wordt u voor een hoop keuzes gesteld. Wel of geen luide sirene? Wel of geen doormelding naar uw mobiel? Of moet het systeem doormelden naar een meldkamer?

Voor u paraat 24/7!

Ons advies is volmondig ja! Een 24/7 bemande meldkamer staat altijd paraat om bij alarm de juiste vervolging te geven. Met regelmaat krijgen we te horen dat een meldkamer geen politie mag bellen. Niets is minder waar. De meldkamer mag en zal zeker de politie bellen, mits er sprake is van een geverifieerd alarm. Technisch dan wel visueel geverifieerd.

Wanneer we spreken van een technische verificatie dan houdt dat in dat er binnen een tijdbestek van 4 minuten minimaal twee detectoren in alarm moeten komen. Dit geeft de meldkamer essentiële zekerheid dat er hoogstwaarschijnlijk echt iets loos is. Waar een alarmsysteem vroeger een luxeproduct was, is het hedendaags steeds meer een noodzakelijke behoefte. Uiteraard brengt dat ook meer ongewenste alarmen met zich mee. Dit is dan ook de hoofdreden, waarom een alarmmelding eerst geverifieerd dient te worden.

Een andere manier is de visuele verificatie. Wanneer men zelf constateert dat er ergens wordt ingebroken door middel van bijvoorbeeld camera’s, of omdat uw buurman een live getuige is, zal ook direct de politie gebeld mogen worden.

Hetzelfde principe geldt ook voor brandmelders.

Mocht u toch nog twijfels hebben, of heel bewust geen gebruik willen maken van een meldkamer. Ook dan kunt u altijd bij ons terecht.

Wist u dat…

Inbrekers vaak eerst inbreken en dan pas kijken of er iets te halen valt?